Header agrozon (1)
Accupakket

Bedrijfsprestaties optimaliseren door opgewekte energie op te slaan

Energieopslag in de landbouw, het is mogelijk met de hulp van Agrozon en de opslagbatterij van Huawei. Met behulp van energie opslaan kunnen bedrijfsprestaties geoptimaliseerd worden en tegelijkertijd milieubewust te handelen. Energieopslag voor landbouwbedrijven en agrariërs kan de oplossing zijn.  

Bij Agrozon begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee agrarische bedrijven worden geconfronteerd, van seizoensgebonden energiebehoeften tot het maximaliseren van zelfvoorzienendheid op het gebied van energie. Onze op maat gemaakte batterijoplossingen bieden niet alleen de mogelijkheid om energie efficiënt te beheren en te gebruiken, maar ze zijn ook ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van moderne landbouwbedrijven. Of het nu gaat om het opslaan van overtollige energie uit hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie of windenergie, of om het handhaven van een continue stroomvoorziening tijdens piekperioden, Agrozon staat klaar om u te ondersteunen met betrouwbare technologieën en deskundig advies.

Voordelen van energieopslag in de landbouw 

 • Flexibiliteit in energiegebruik: Energieopslagsystemen, zoals een grootschalige batterij, stellen landbouwbedrijven in staat om energie te bufferen voor gebruik op momenten dat de energieprijzen laag zijn of wanneer er een overschot aan duurzame energiebronnen zoals zonne-energie of windenergie beschikbaar is. Dit biedt flexibiliteit in energiegebruik en kan helpen om de energiekosten te verlagen.
 • Stabiliteit en betrouwbaarheid: Met energieopslag kunnen landbouwbedrijven een stabiele en betrouwbare energievoorziening handhaven, zelfs in netcongestie gebieden waar het elektriciteitsnet vol is. Dit is vooral belangrijk voor bedrijfskritieke processen zoals melkkoeling, irrigatie en klimaatregeling in kassen.
 • Verhoging van eigen energieproductie: Door energieopslag te combineren met groene energiebronnen zoals zonnepanelen of windturbines, kunnen landbouwbedrijven hun eigen energieproductie verhogen en minder afhankelijk worden van externe energiebronnen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het bedrijf en kan zelfs leiden tot extra inkomsten door het verkopen van overtollige energie aan het net.
 • Reductie van netwerkkosten: In sommige regio's kunnen landbouwbedrijven te maken krijgen met hoge netwerkkosten voor het gebruik van het elektriciteitsnet, vooral tijdens piekuren. Door energieopslag kunnen ze deze kosten verminderen door energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze te gebruiken tijdens piekuren, waardoor de belasting van het net wordt verminderd.

Optimalisatie van energiegebruik 

Onze adviseurs bij Agrozon hebben ervaring met de landbouwsector en zijn goed thuis in het maximaliseren van het gebruik energie binnen uw bedrijf. Door gebruik te maken van geavanceerde energieopslagsystemen kunnen we u helpen om uw energiegebruik te optimaliseren en uw operationele kosten te verlagen. Of u nu op zoek bent naar een manier om piekbelastingen te beheersen, energie te bufferen voor tijden van lage opbrengst, of om volledig off-grid te gaan, wij hebben de expertise en de middelen om u te begeleiden bij elke stap van het proces.

Zelf opgewekte energie opslaan voor later gebruik

Grootschalige batterijopslagsystemen, zoals die van Huawei, kunnen naadloos worden geïntegreerd met groene energiebronnen zoals zonnepanelen en windturbines. Door overtollige energie op te slaan wanneer de productie hoog is en deze op te nemen wanneer de vraag groot is, kunnen deze systemen helpen om de variabiliteit van hernieuwbare energiebronnen te beheren en een consistentere energievoorziening te bieden.

Huawei Luna2000 BESS 200kWh

 • Meer energie: Optimalisatie op pakketniveau, optimalisatie op 
  rekenniveau, verhoogde levensduur van de energieafgifte
 • Opslagcapaciteit (in kilowattuur): 200
 • Afmetingen (B x H x D): 1810 mm × 2135 mm × 1200 mm
 • Eenvoudig onderhoud en beheer
 • Veilig en Betrouwbaar
 • Technologie: Lithium-ijzerfosfaat
 • Gewicht (kilogram): 2950

Huawei Luna2000 BESS 2MWh

 • Meer energie: Optimalisatie op pakketniveau, optimalisatie op 
  rekenniveau, verhoogde levensduur van de energieafgifte
 • Nominale Energiecapaciteit: 2.064 kWh
 • Containerconfiguratie (B x H x D): 6.058 x 2.896 x 2.438 mm
 • Gewicht van de Container: ≤ 30 ton
 • Optimaal ontwerp: Het toevoegen van extra batterijen of
  batterijcapaciteit resulteert in een minimale vermindering van de initiële capaciteit van het systeem.
 • Eenvoudig onderhoud en beheer
 • Veilig en Betrouwbaar

Subsidiemogelijkheden en advies op maat

Bij Agrozon begrijpen we dat investeren in energieopslag een significante stap kan zijn voor uw bedrijf. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar begeleiden we u ook bij het uitzoeken en aanvragen van beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste financiële ondersteuning om uw investering zo rendabel mogelijk te maken.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van energieopslag voor uw agrarische bedrijf? Ons team bij Agrozon staat klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste systeem en om u te voorzien van deskundig advies op maat van uw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe energieopslag in de landbouw uw bedrijf naar nieuwe hoogten kan tillen, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Logo