Header agrozon (1)
Accupakket

Ontdek de mogelijkheden van Agrozon en Huawei

De ontwikkelingen in de landbouw gaan snel, vooral op het gebied van energieverbruik optimalisatie. Meer agrariërs staan voor de uitdaging om hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te verlagen en tegelijkertijd milieuvriendelijker te opereren. Duurzaamheid en onafhankelijker zijn van het energienet wordt steeds belangrijker, een grootschalige batterijopslag in de landbouw is dus een steeds vaker gekozen oplossing.

Wat is grootschalige batterijopslag?

Grootschalige batterijopslag verwijst naar het gebruik van grote batterijsystemen om elektrische energie op te slaan. Deze systemen kunnen energie opslaan die is opgewekt uit groene energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie. De batterijsystemen fungeren als een buffer, waardoor agrariërs overtollige energie kunnen opslaan wanneer de productie hoog is en deze kunnen gebruiken op momenten dat er vraag is (denk aan s ‘avonds of in de winter) of wanneer de energieprijzen gunstig zijn.

Voordelen voor agrariërs

  • Flexibiliteit in energiegebruik: Agrariërs kunnen profiteren van grotere flexibiliteit in hun energieverbruik. Door energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag of hoge productie, kunnen ze kosten besparen en hun operationele efficiëntie verhogen.
  • Stabiliteit en betrouwbaarheid: Met grootschalige batterijopslag kunnen agrariërs een stabiele energievoorziening handhaven, zelfs in gebieden met fluctuerende netwerken. Dit is essentieel voor bedrijfskritieke processen zoals irrigatie, melkkoeling en klimaatbeheersing in kassen.
  • Verhoging van eigen energieproductie: Door batterijopslag te combineren met hernieuwbare energiebronnen, verminderen agrariërs hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen ze hun ecologische voetafdruk. Dit draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en kan zelfs nieuwe inkomstenstromen genereren door overtollige energie terug te leveren aan het net.
  • Reductie van netwerkkosten: Grootschalige batterijopslag kan helpen bij het verminderen van netwerkkosten door pieken in energievraag te beheersen en energie te leveren wanneer de tarieven gunstig zijn. Dit resulteert in lagere operationele kosten en verbeterde financiële stabiliteit voor agrarische bedrijven.

Welke agrariers kunnen profiteren van grootschalige batterijopslag?

  1. Melkveebedrijven

    Melkveebedrijven hebben vaak behoefte aan een betrouwbare energievoorziening voor melkkoeling, vooral tijdens warme zomers. Grootschalige batterijopslag kan helpen om energie te bufferen en de operationele kosten te verlagen door energie op te slaan tijdens daluren en deze te gebruiken tijdens piekuren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het melken vroeg in de ochtend, ook daar is energie voor nodig, terwijl de zon dan vaak nog niet schijnt. Op deze momenten komt opgeslagen energie goed van pas.

  2. Tuinbouwbedrijven

    Tuinbouwbedrijven, zoals kassen, zijn afhankelijk van nauwkeurige klimaatregelingssystemen die veel elektriciteit verbruiken. Batterijopslag kan zorgen voor een stabiele energievoorziening, zelfs tijdens fluctuaties in het elektriciteitsnet, en kan helpen om de energiekosten te verlagen door energie-efficiëntie te verbeteren.

  3. Akkerbouwbedrijven

    Akkerbouwbedrijven hebben vaak te maken met seizoensgebonden energiebehoeften, vooral tijdens irrigatieperiodes. Batterijopslag kan helpen om energie op te slaan uit zonne-energie of windenergie tijdens de piekproductieperiodes en deze later te gebruiken wanneer er vraag is.

  4. Pluimvee- en veehouderijen

    Pluimvee- en veehouderijen hebben behoefte aan betrouwbare energievoorziening voor ventilatie, verlichting en voederapparatuur. Batterijopslag kan de betrouwbaarheid van de energievoorziening verbeteren en helpen om operationele kosten te verlagen door energiepieken te beheersen.

  5. Fruit- en groentetelers

    Fruit- en groentetelers hebben energie nodig voor irrigatie, koeling en verlichting in kassen of op het veld. Grootschalige batterijopslag kan helpen om energie op te slaan uit hernieuwbare bronnen en deze op een efficiënte manier te gebruiken, wat kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Deze voorbeelden laten zien hoe verschillende soorten agrarische bedrijven kunnen profiteren van grootschalige batterijopslag door hun energie-efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Hoe betrouwbaar zijn grootschalige batterijopslagsystemen? 

Over het algemeen zijn grootschalige batterijopslagsystemen betrouwbaar en worden ze steeds meer gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de landbouw, vanwege hun vermogen om stabiele en duurzame energieoplossingen te bieden. Echter, zoals bij elk technologisch systeem, is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige apparatuur, zoals Huawei, goed onderhoud uit te voeren en een betrouwbare leverancier te kiezen om de betrouwbaarheid te maximaliseren. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikte opslagbatterij voor uw onderneming. 

Huawei Luna2000 BESS 200kWh

  • Meer energie: Optimalisatie op pakketniveau, optimalisatie op 
    rekenniveau, verhoogde levensduur van de energieafgifte
  • Opslagcapaciteit (in kilowattuur): 200
  • Afmetingen (B x H x D): 1810 mm × 2135 mm × 1200 mm
  • Eenvoudig onderhoud en beheer
  • Veilig en Betrouwbaar
  • Technologie: Lithium-ijzerfosfaat
  • Gewicht (kilogram): 2950

Huawei Luna2000 BESS 2MWh

  • Meer energie: Optimalisatie op pakketniveau, optimalisatie op 
    rekenniveau, verhoogde levensduur van de energieafgifte
  • Nominale Energiecapaciteit: 2.064 kWh
  • Containerconfiguratie (B x H x D): 6.058 x 2.896 x 2.438 mm
  • Gewicht van de Container: ≤ 30 ton
  • Optimaal ontwerp: Het toevoegen van extra batterijen of
    batterijcapaciteit resulteert in een minimale vermindering van de initiële capaciteit van het systeem.
  • Eenvoudig onderhoud en beheer
  • Veilig en Betrouwbaar

Hoe kan grootschalige batterijopslag mijn energiekosten verlagen?

Wij snappen dat u als eigenaar van een landbouw bedrijf dat u eerst wil onderzoeken in hoeverre een opslagbatterij kan helpen bij het besparen op energiekosten en welke factoren daarbij een rol spelen. Factoren die sowieso een rol gaan spelen zijn: energieopslagtarieven, netwerkintegratiekosten en operationele efficiëntie. Door energie op te slaan tijdens daluren en deze te gebruiken tijdens piekuren, kunnen agrariërs significant besparen op elektriciteitsrekeningen. Daarnaast optimaliseert het systeem het gebruik van zelfopgewekte energie uit zonnepanelen of windturbines, vermindert het de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en zorgt het voor een stabiele energievoorziening tijdens kritieke bedrijfsprocessen zoals irrigatie en klimaatregeling in kassen. Bovendien kunnen agrariërs profiteren van financiële stimuleringsmaatregelen zoals subsidies, waardoor de investering in batterijopslag nog rendabeler wordt.

Agrozon: uw partner in grootschalige batterijopslag

Bij Agrozon begrijpen we de unieke behoeften van agrarische bedrijven als het gaat om energieopslag. Met onze expertise en hoogwaardige batterijoplossingen helpen we agrariërs bij elke stap van het proces, van planning en implementatie tot onderhoud en optimalisatie. Wilt u meer weten over hoe grootschalige batterijopslag? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies op maat.

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in energieopslag voor uw agrarische bedrijf? Neem vandaag nog contact op met Agrozon voor deskundig advies en een oplossing op maat.

Logo