Servcie staat voorop
Service is bij ons van zelfsprekend.

Ik zie geen opwekgegevens op de app.
Doet mijn zonnestroomsysteem het wel?

Wanneer u geen opwekgegevens in uw app ziet, wekt de omvormer vaak nog wel zonnestroom op en is er alleen geen internetverbinding tussen de omvormer en de app. Om na te kijken of uw systeem nog stroom opwekt, kunt u op uw omvormer kijken of het blauwe lampje nog brand. Wanneer dit niet het geval is, vragen wij u 24 uur te wachten en dan nogmaals te kijken of het blauwe lampje niet brand. Indien dit nog steeds aan de orde is, vragen wij u zelf uw internetverbinding te herstellen aan de hand van onze stappenplan onder het kenniscentrum op deze website.

Het dak ligt niet op het zuiden, is dat een probleem?

Zonnepanelen kunnen vanuit alle richtingen energie opwekken. Het hoogste rendement haalt u uit een zuidelijk georiënteerd dak. Maar ook wanneer uw dak op het oosten of westen gericht is, kan er nog steeds tot maar liefst 90% rendement gehaald worden.

Moeten wij de stroom terug leveren aan het lichtnet?

Als u meer vermogen opwekt dan u direct kan verbruiken zal dit gedeelte terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Wanneer u meer verbruikt dan opwekt, kunt u dit gedeelte weer kosteloos gebruiken. Dit heet salderen.

Hoeveel geld krijg je terug bij levering aan het lichtnet?

Tot 2023 geldt de salderingsregeling. De salderingsregeling wil zeggen dat u de teruggeleverde energie weer kosteloos uit het lichtnet mag opnemen als u zelf te weinig energie produceert. Vanaf 2023 gaat een nieuwe regeling van kracht, je krijgt dan subsidie voor elke kWh die de zonnepanelen opbrengen.

Kan je zonnepanelen schoonmaken en waarmee?

Wij adviseren de zonnepanelen om de 2 jaar te laten reinigen door een glazenwasser. Glazenwassers gebruiken gedemineraliseerd (kalk vrij) water waarbij de opbrengst van de zonnepanelen maximaal word behouden. Daarnaast zijn glazenwassers gespecialiseerd in het werken op hoogte.

Is er garantie als er een zonnepaneel kapot gaat?

Als een zonnepaneel door invloed van buitenaf kapot gaat (bijvoorbeeld door hagelschade), zal dit vergoed worden door uw verzekering. 
Als er zich een probleem voordoet met een zonnepaneel binnen de garantietermijn, zullen wij deze kosteloos vervangen.
De garantietermijn is per merk zonnepaneel verschilend. Alle voorwaarden en garanties worden beschreven in de offerte .

Service

Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot uw geïnstalleerde zonnepanelensysteem? En staat uw antwoord niet onder de veelgestelde vragen?
Dan willen wij u vragen deze vraag of opmerking door te geven via het contactformulier.
Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Stel een vraag